Vin cu traditia sa o fac cunoscuta si la voi

Oficial este luna decembrie, cu atat de multe sarbatori si as putea spune ca este o luna incununata cu traditii si tot ce ne dorim noi la sfarsit de an este sa fim cat mai aproape de familiile noastre, sa petrecem timpul liber impreuna si sa ne strangem in jurul mesei sa vorbim.

Despre ce sa vorbim? Pai despre tot ce e frumos in viata, despre tot ce am realizat si ce avem in plan pentru anul nou ce va bate curand la usa noastra.

Cand ma gandesc la sarbatorile de Craciun tot ce imi incalzeste sufletul este ce v-am spus mai sus, pentru ca pun mare accent pe familie, pe bunatatile pe care mama mea le gateste sa le putem savura impreuna si pentru vinul care ne aduce mai aproape unul pe celalalt.

Nu vreau sa intru in detalii prea mari despre ce inseamna vinul in religie, dar acesta a facut parte atat in trecutul nostru, ne bucuram de el in prezent si o sa il savuram si in viitor.

Mai multe detalii despre cum sunt ambalate sticlele si cu cata maiestrie sunt decorate va las sa vizionati chiar voi putin mai jos:

Asadar sa revenim la masa noastra din familie cu preparate specifice din carne de porc pe care le savuram alaturi de un vin bun.Mai jos o sa va spun ce vin consider eu ca se potriveste la o masa traditionala de Craciun si o sa gasiti si niste detalii foarte interesante despre modul in care sa asociati vinurile cu preparatele gustoase, pentru a va surprinde mereu invitatii.

Din gama Comoara Pivnitei:

  • Cabernet Sauvignon

Maturare si invechire: Maturare in budane de stejar timp de 36 pana la 48 de luni, urmata de invechire in sticla minimum 48 de luni, inainte ca aceste vinuri sa fie oferite spre comercializare.

Note de degustare: Salbaticia aromelor vegetale ce caracterizeaza acest soi de struguri a fost temperata si nuantata de cei peste 10 ani de maturare si invechire, conferindu-i vinului catifelare si rafinament, prin accentele gustative de fructe de padure: afine si mure supracoapte.

Asocieri culinare: Datorita caracteristicilor sale, acesta este vinul pe care nu trebuie sa-l omitem la mesele pe baza de preparate vanatoresti, a preparatelor din carne de vita, porc sau oaie pregatite in maniera traditionala, fie ca sunt proaspete sau au trecut printr-un proces de afumare prealabil. Este un vin cu care poti in egala masura inchide o masa, cu un platoru de branzeturi si nuci gratinate.

Din gama Oneoteca:

  • Merlot

Maturare si invechire: Maturare in budane de stejar timp de minimum 24 de luni, urmata de invechire in sticla minimum 12 de luni, inainte ca aceste vinuri sa fie oferite spre comercializare.

Note de degustare: Un vin de culoare rosie, peste care trecerea timpului a inceput sa adauge tuse calde, caramizii, fara insa a stirbi limpiditatea acestuia. Aroma de zmeura caracteristica soiului a capatat note subtile de mere uscate si stafide.

Asocieri culinare: Un vin ce poate acoperi o mare paleta de asocieri culinare: meniuri din bucataria asiatica sau europeana, gratare sau fripturi inabusite din carne de miel, vita sau porc, si de ce nu, datorita fructuozitatii sale, este o companie ideala pentru un platou cu branzeturi sau preparate din carne afumate.

  • Pinot Noir

Maturare si invechire: Maturare in budane de stejar timp de minimum 24 de luni, urmata de invechire in sticla minimum 12 de luni, inainte ca aceste vinuri sa fie oferite spre comercializare.

Note de degustare: Surprinzator datorita caracterului sau dulce, din care se rasfrang generoase si elegante note aromatice de visine supracoapte, tuse migdalate de cirese negre.

Asocieri culinare: Un partener al meniurilor pe baza de carne de vita sau porc, pregatite in maniera orientala, in sosuri sweet & sour, din care razbate un univers al notelor condimentate.

Aceste trei sortimente alese de mine sunt doar foarte putine din cate putem gasi si ca sa aflati mai multe despre fiecare in parte pentru a putea asocia mai bine bucatele cu vinul va las mai jos sa cititi toate detaliile despre ele.(O sa le exclud pe cele care le-am postat mai sus, pentru a nu ma repeta).

Comoara pivnitei are 6 sortimente memorabile:

comoara-pivnitei

1. Merlot

Maturare si invechire: Maturare in budane de stejar timp de minimum 36 luni, urmata de invechire in sticla minimum 48 de luni, inainte ca aceste vinuri sa fie oferite spre comercializare.

Note de degustare: Un vin caruia cei peste 10 ani de maturare si invechire i-au adaugat aromei dominante de zmeura supracoapta, note condimentate de vanilie si accente migdalate de cirese amare. Un vin echilibrat, catifelat si savuros. Asocieri culinare Este un vin foarte versatil, putand fi la fel de bine asociat bucatariilor orientale, cu meniuri condimentate sau bucatariilor europene in care triumfa prospetimea ingredientelor. Este o alegere ideala pentru curcan umplut, placinte cu carne sau maruntaie, Beef Burguignon sau muschi de vita sau de porc la gratar.

2. Cabernet Sauvignon
3. Pinot Noir

Maturare si invechire: Maturare in budane de stejar timp de 36 pana la 48 de luni, urmata de invechire in sticla minim 36 de luni, inainte ca aceste vinuri sa fie oferite spre comercializare.

Note de degustare: Un vin in care regasim, decantate de trecerea celor peste 10 ani de maturare si invechire, aromele fructate de fragi, cirese negre salbatice, zmeura si afine. Tusele delicate de vanilie combinate cu zaharul rezidual de 6-8 grame/litru i-au conferit acestui vin corp, rotunjime si, mai presus de toate, un gust plin si persistenta.

Asocieri culinare: Acesta este un vin pe care poti sa-l bei pe tot parcursul unei mese: la aperitive, asociat pateurilor si terinelor, urmat apoi de iepure in aspic sau piept de rata cu sos de mustar. Un vin extrem de prietenos, care se poate asocia dupa imaginatia noastra.

4. Feteasca Alba

Maturare si invechire: Inainte de a fi comercializat, acest vin a fost maturat in budane de stejar timp de minimum 4 ani, trecand apoi printr-o perioada de invechire de minimum 5 ani.

Note de degustare: Cei peste 15 ani de maturare si invechire i-au conferit acestui vin note oxido-reducatoare, care-i confera un gust unic, in care notele delicate florale se bucura de sustinerea caracterului mineral.

Asocieri culinare: Daca a meritat sa asteptam atatia ani acest vin, compania culinara ideala este cea a fructelor de mare si a pestelui proaspat, pe care le putem savura fie pregatite simplu pe plita sau pe gratar, dar, si mai bine, atunci cand acestora li se adauga salate sau garnituri de legume cu accente aromate, condimentate.

5. Tamaioasa Romaneasca

Maturare si invechire: Pentru maximizarea potentialului aromatic, Tamaioasa Romaneasca din acest brand a fost maturata in budane de stejar timp de 2 ani, apoi fiind invechita in sticla timp de minimum 10 ani.

Note de degustare: Un vin ale carui note florale de trandafir de dulceata s-au completat in cei peste 15 ani de maturare si invechire cu incredibile note de fagure, de miere de albine si tuse de mosc. Notele oxidative i-au conferit culoarea aurului lichid si un gust echilibrat, integrat cu o lunga persistenta gustativa.

Asocieri culinare: Un vin pentru foie gras sau pentru preparatele din carne in care fie carnea, fie garnitura a fost caramelizata. Un vin cu care poti sa te bucuri de savoarea deserturilor in care abunda Aromele vegetale specifice soiului, au capatat pe durata maturarii si invechirii, note fructate de coacaze negre si rosii, sustinute discret de tuse condimentate de vanilie si piper.caramelul si ciocolata.

6. Sauvignon Blanc

Maturare si invechire: Inainte de comercializare, acest vin a fost maturat in budane de stejar timp de minimum 24 de luni, urmand apoi un ciclu de invechire in sticla de minimum 48 de luni.

Note de degustare: Acest vin ne aminteste de mirosul florilor de camp, de nota salbatica a fanului de pe pasunile carpatice, peste care se adauga note fructate de pere busuioace si mere cretesti. Trecerea timpului i-a rafinat culoarea si a conferit vinului eleganta si rafinament.

Asocieri culinare: Un vin care va transforma o alegere culinara intr-o amintire de neuitat daca este servit alaturi de stridii sau sushi sau sashimi sau tot ce bucataria lumii ne poate oferi mai bun atunci cand vorbim de peste si fructe de mare.

Oneoteca are 5 sortimente minunate:

oenoteca

1. Merlot
2. Cabernet Sauvignon

Maturare si invechire: Maturare in budane de stejar timp de minimum 24 de luni, urmata de invechire in sticla minimum 12 de luni, inainte ca aceste vinuri sa fie oferite spre comercializare.

Note de degustare: Aromele vegetale specifice soiului au capatat, pe durata maturarii si invechirii, note fructate de coacaze negre si rosii, sustinute discret de tuse condimentate de vanilie si piper.

Asocieri culinare: Acestui vin i se potrivesc cel mai bine preparatele vanatoresti, dubland astfel vitalitatea vinului. Poate fi servit si asociat si unei fripturi de vita cu sos Gorgonzola sau unui tadjine de ied in stil marocan sau algerian. Alegerile sunt insa practic nelimitate.

3. Pinot Noir
4. Feteasca Regala

Maturare si invechire: Inainte de comercializare, acest vin a fost maturat si invechit in sticla, o perioada de minimum 24 de luni, conferind vinului un buchet inegalabil.

Note de degustare: Culoarea aurie este in acord cu notele ierbale si florale ale acestui vin, din care razbate mirosul de grau copt si suavitatea florilor de camp din timpul secerisului. Buchetul dobandit prin invechire si maturare ia adaugat vinului eleganta si echilibru.

Asocieri culinare: Meniuri pe baza de carne alba atinse delicat de sosuri Bechamel, salate mediteraneene, calamari pe plita, caracatita la gratar.

5. Muscat Ottonel

Maturare si invechire: Inainte de comercializare, acest vin a fost maturat si invechit in sticla, o perioada de minimum 24 de luni, conferind vinului un buchet inegalabil.

Note de degustare: Acest vin este expresia lichida a mierii de albine din flori de tei si de salcam, in care regasim si note picante de pastura, dar si tuse delicate de coaja de portocala confiata. Culoarea si savoarea vinului ne amintesc de paginile unei carti vechi si dragi, pe care nu te saturi sa o recitesti.

Asocieri culinare: Un vin sec, a carui complexitate aromatica il recomanda pentru infinite alegeri culinare in care regasim note savuroase, condimentate adaugate pestelui, fructelor de mare sau pieptului de pui.

Toate aceste informatii minunate le-am cules dintr-o sursa sigura si am considerat important sa le cititi si voi.

Astazi de 1 Decembrie ce vin o sa inchinati in cinstea tarii noastre?

Cu drag,

semnatura

Anunțuri

Lasa un comentariu

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s